به نقل از سایت اخبار درمان و تعذیه :
به گزارش خبرنگار مهر، سید محمد علوی ظهر یکشنبه با بیان اینکه محیط زندگی انسانها باید از محیط دام جدا باشد، در خبرنگاران اظهار کرد: یکی از اصول بهداشتی زندگی آدمیان، جدا بودن محل زندگی انسان از محل زندگی دام است.
وی با بیان اینکه به هیچ وجه توصیه نمیکنیم جاهایی که پرورش گاومیش یا گاو دارند نزدیک زندگی انسان باشند، افزود: ما ناظر هستیم و این بر عهده سازمان دامپزشکی است و به کمک شهرداریها باید سازماندهی کنند.
سرپرست مرکز بهداشت استان خوزستان با اشاره به اینکه «حیوان گزیدگی» یک معضل بهداشتی است و محلات اهواز جولانگاه سگهای ولگرد شده است، بیان کرد: در صورت حمله سگها عابران لت و پار میشوند. سگهای ولگرد یکی از معضلات خوزستان است، وقتی امنیت انسانها توسط سگها سلب میشود از کسی صدایی بلند نمیشود اما اگر به سگها آسیبی برسد انجمنهای دفاع از حیوانات به ما اعتراض میکنند.
وی با بیان اینکه شهرداریها به تعهدات و وظایف خود در زمینه ساماندهی و مقابله با سگهای ولگرد عمل نمیکنند، تصریح کرد: ما از مطالبه گران وضعیت سگهای ولگرد در خوزستان و اهواز هستیم و از نظر ساماندهی سگها در بلاتکلیفی به سر می بریم و بهداشت از این نظر به شدت آسیب دیده است و ساماندهی سگها نباید در حد شعار و حرف باقی بماند.
وی در ادامه عنوان کرد: یکی از آثار حیوان گزیدگی «هاری» است چرا این بیماری درمان ندارد و هرکس هاری گرفت، می میرد و در تاریخ کسی به خاطر زنده نمانده است. هاری صددرصد کشنده است و یکی از خطرات عمده سگهای ولگرد «هاری» است.
سرپرست مرکز بهداشت استان خوزستان گفت: سازمان دامپزشکی خوزستان در زمینه «حیوان گزیدگی» و «گازگرفتگی سگها» به صورت مرتب به ما گزارش میدهد و ما با هم در ارتباط هستیم.
علوی با عنوان اینکه در سال ۹۸ در حوزه جغرافیایی دانشگاه علوم پزشکی اهواز ۶ هزار و ۲۹۴ مورد حیوان گزیدگی رخ داده است، افزود: در خوزستان به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر، ۲۰۱ نفر دچار حیوان گزیدگی شدهاند و در سطح استانها نیز به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر ۲۱۴ نفر دچار حیوان گزیدگی شدند.
بیشترین حیوان گزیدگی
وی تصریح کرد: اهواز، ایذه و ماهشهر بیشترین موارد حیوان گزیدگی را در خوزستان دارند، هزینه دارو و واکسن حیوان گزیدگی ۳ میلیون تومان برای بهداشت هزینه دارد اما همه خدمات آن برای کسانی که دچار حیوان گزیدگی میشود، به طور کامل رایگان است.
سرپرست مرکز بهداشت استان خوزستان گفت: آخرین مورد «هاری» در خوزستان در سال ۹۶ از دزفول بوده است و از سال ۹۶ تاکنون مورد هاری در خوزستان گزارش نشده است.
علوی با عنوان اینکه در شرق اهواز موارد بیماری «گازگرفتگی سگ» بیش از موارد آن در غرب اهواز بوده است، گفت: از سال ۸۹ سیر کاهنده موارد گازگرفتگی سگ تا سال ۹۴ ادامه داشته است که در آن سال به حداقل خود رسیده است اما بعد از آن مورد گازگرفتگی سگ دوباره در سطح استان افزایش یافته است.
وی با اشاره به اینکه آخرین مورد تب کریمه کنگو در سال ۹۸ مربوط به شهرستان دشت آزادگان بوده است، افزود: کانونهای حیوان گزیدگی در سال ۹۸ شهرستانهای شوشتر، اهواز، اندیکا، باوی، دزفول و مسجدسلیمان بودهاند که دامپزشکی از آن به عنوان «هاری حیوانی» نام برده است.
سرپرست مرکز بهداشت استان خوزستان با بیان اینکه «سگ گزیدگی» بیش از ۷۰ درصد موارد حیوان گزیدگی را در خوزستان تشکیل میدهد، گفت: از سال ۹۲ در مناطق تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی اهواز تب مالت ۶.۴ در ۱۰۰ هزار نفر بوده و این روند تا سال ۹۵ کاهشی بوده که به ۴.۲ درصد رسیده است. اما در سال ۹۵ پیک افزایشی داشتیم و تب مالت در سال ۹۶ به ۱۲.۴ درصد رسیده است و این افزایش ۳ برابری تب مالت را در خوزستان نشان میدهد.
علوی با اشاره به اینکه افزایش موارد ابتلاء به بیماری تب مالت به دلیل عدم حفاظت از انسانها در برابر حیوانات بوده است، عنوان کرد: در جاهایی که لبنیات پاستوریزه استفاده نشود و لبنیات به شکل سنتی مصرف شود خطر تب مالت وجود دارد و مردم باید از مصرف لبنیات به صورت سنتی پرهیز کرده و به جای آن از لبنیات پاستوریزه استفاده کنند چرا که سالم و ایمن هستند.
وی گفت: تب مالت ۲ درصد کشندگی دارد و کسانی که بیماری قلبی دارند ابتلاء به بیماری تب مالت برای آنها کشنده و علیل کننده است و فرد مبتلا به بیماریهای روانی دچار میشود.