به نقل از سایت اخبار درمان و تعذیه :
به گزارش خبرگزاری مهر، سید فرشاد علامه، در جلسهای با معاونان درمان و مسئولان کنترل عفونت بیمارستانهای تابعه دانشگاه علوم پزشکی تهران، هدف از برگزاری این جلسه را استفاده از خرد جمعی و تجربیات کارشناسی بیمارستانهای تابعه در تدوین پروتکلهای علمی قابل اجرا در ادامه مسیر بحران کرونا و بازگشت به حالت عادی خواند و افزود: از ابتدای بحران کرونا تاکنون با توجه به ناشناخته بودن بیماری کووید ۱۹، سرعت بالای انتشار آن، نگرانیهای جامعه و بحثهای علمی و روانشناسی بر اساس استانداردهای سازمان بهداشت جهانی پروتکلهای متعدد وزارتی، دانشگاهی و بیمارستانی با موضوعات مختلف در پاندمی کووید ۱۹ ابلاغ شده است.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه باید تا مدت نامعلومی با این بیماری زندگی کنیم برنامهریزی ما در ادامه بحران بازگشت به حالت عادی و ارائه خدمات درمانی به همه بیماران است.
علامه افزود: در این مسیر یکی از دغدغههای رؤسای بیمارستانها ضرورت ایجاد وحدت رویه در مراکز تابعه است. بر این اساس اگر نه در همه جنبهها ولی در بسیاری از موضوعات مشترک اعم از نحوه تریاژ، اورژانس، بستری، اعمال جراحی، ویزیتهای درمانگاهی، رادیولوژی، شرایط اتاق عمل، ضدعفونی تجهیزات پزشکی و محیطهای بیمارستانی، فاصلهگذاری، استفاده از تجهیزات حفاظت فردی کارکنان و بیماران کرونا و غیر کرونا و مطالبی از این دست برای جلوگیری از تفسیرهای فردی باید با همفکری هم به اجماع علمی، منطقی و اجرایی در حوزه درمان دانشگاه برسیم.
سید علی دهقان معاون درمان مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) با تأکید بر اینکه نباید بزرگنمایی کنیم، افزود: فلسفه جا انداختن این نکته که همه بیماران مراجعهکننده به بیمارستانها مبتلا به کرونا نیستند، بسیار مهم است.
وی افزود: تیمهای کنترل عفونت در این مسیر زحمت زیادی کشیدهاند. تلاش ویژهای باید انجام دهیم و جلوی هزینههای اضافی را بگیریم.
آرش سیفی متخصص عفونی مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره)، گفت: برای تدوین پروتکلها باید شیوه ملایمتری پیش بگیریم و به اجرایی بودن آن در مدت طولانی بیاندیشیم.
محمدرضا جعفری مدیر درمان بیمارستان شریعتی نیز در خصوص فرم رضایت آگاهانه بیماران گفت: رضایت آگاهانه بهنوعی اطلاعرسانی به بیماران از دوره نهفتگی طولانی بیماری کرونا و سرعت بالای انتشار آن در شرایط همهگیری بیماری در کشور است که بیمارستانها نیز از آن مستثنا نیستند.
آذر حدادی متخصص عفونی بیمارستان سینا در این جلسه گفت: در بحث کووید ۱۹ همه تصمیمات ما داینامیک، برنامهریزیها روزانه و بر اساس یافتههای روزهای قبل است. باید بدانیم از نظر کنترل عفونت بهداشت دست (Hand Hygiene) پیش از کرونا نیز از اهمیت بالایی برخوردار بود ولی خوشبختانه در کرونا به این مهم توجه جدی شده است.