به نقل از سایت اخبار درمان و تعذیه :
به گزارش خبرگزاری مهر، مرتضی صانعی طاهری، با اشاره به نقش کلیدی سی تی اسکن در شناسایی ویروس کووید ۱۹، اظهار کرد: با شروع بحران کرونا در گروههای رادیولوژی تحت نظارت انجمن علمی رادیولوژی ایران، پروتکلهایی تعریف شد که مهمترین یافتههای این بیماری را در دسترس جهانیان قرار داد.
وی با اشاره به اینکه دستاوردها و یافتههای علمی حوزه رادیولوژی ایران در مقابله با کرونا، جز اولینها در دنیا است تاکید کرد: انجمن علمی رادیولوژی ایران با تهیه فیلمهای آموزشی و انتشار آن در فضای مجازی کمک شایانی به تشخیص و در ادامه درمان بیماران مبتلا به کرونا کرد.
رئیس انجمن علمی رادیولوژی ایران، از در اختیار قراردادن فیلمها و محتواهای آموزشی تشخیص کووید ۱۹ توسط انجمن رادیولوژی به بیش از ۱۰۰ هزار پزشک و متخصص در کشور خبر داد و افزود: شبانه روز کار انجام شد و فیلمهای آموزشی تهیه کردیم تا در اختیار گروه رادیولوژیستها قرار گیرد، همچنین فیلمهایی به زبان اصلی تهیه و در اختیار سایر اساتید جهان قرار گرفت.
صانعی طاهری با بیان اینکه در اولین روزهای شیوع کرونا، کشور شدیداً با کمبود کیتهای آزمایشگاهی مواجه بود، یادآور شد: سی تی اسکن با دقت بالا در اولین روزهای شیوع کرونا بعد از علائم بالینی نقش اول تشخیص را بازی کرد.
وی از طراحی سطوح پایین جذب اشعه با هدف حفاظت بیشتر از بیماران خبر داد و افزود: با همکاری انجمن علمی راد یولوژی سطح جذب اشعه به میزان قابل توجهی کاهش یافت.
ضدعفونی و ایجاد سازو کارهای لازم با هدف پیشگیری از انتقال کرونا به مراجعان، یکی دیگر از مواردی بود که عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، به آن اشاره کرد.
وی در ادامه از ابلاغ پروتکل هایی مربوط به سلامت مادران باردار به وزارت بهداشت خبر داد.
صانعی طاهری در ادامه گفت: در مدت زمان اندکی پس از شیوع کرونا گروههای مشاورهای توسط انجمن علمی رادیولوژی ایران راه اندازی شد که این گروههای مشاورهای ۲۴ ساعته نمونههای مبتلایان با درگیری عمده و حاد کرونا را به بخشهای آی سی یو و بخشهای مختلف بیمارستانها اطلاع میدادند.
وی از چاپ مقالات در معتبر ترین سایت و مجلات جهانی توسط انجمن علمی رادیولوژی ایران خبر داد و افزود: استراتژی گروه تصویر برداری کشور ما در زمان بحران شیوع کرونا مثال زدنی است.
ارائه خدمات سریع و به موقع به هموطنان و کمک به تیم درمان یکی دیگر از مواردی بود که صانعی طاهری به آن اشاره کرد.
وی با بیان نقش مؤثر جهانی رادیولوژیستهای ایران در بحران کرونا به ارسال نامه قدردانی توسط رئیس انجمن رادیولوژی اروپا اشاره کرد و افزود: استفاده از پروتکل های انجمن رادیولوژی ایران در معتبرترین کشورها و مجامع بین المللی دستاوردی مثال زدنی و نشان از مسیر درست و علمی این انجمن دارد.
رئیس انجمن رادیولوژی ایران، متصل شدن شبکههای تلگرام و واتساپ سراسری رادیولوژیست را یکی دیگر از اقدامات این انجمن برای تسریع روند تشخیص بیماران دانست.
همکاری با اداره سلامت مادران باردار بیمار، تدوین پروتکل برای افرادی که دارای بیماری زمینهای هستند و آماده باش کشوری رادیولوژیست ها در مراکز دولتی و خصوصی از دیگر اقدامات مناسبی بود که صانعی طاهری به آن اشاره کرد و گفت: در طول ایام تعطیلات نیز خدمات سرپایی رادیولوژی با بالاترین کیفیت به مردم ارائه شد.
وی با بیان اینکه تکنسینهای رادیولوژی فداکارانه در خط اول مبارزه با کرونا در حال خدمت رسانی به مردم هستند، از زحمات شبانه روزی رادیولوژیستهای کشور قدردانی کرد.