به نقل از سایت اخبار درمان و تعذیه :
خبرگزاری مهر، گروه استانها: بنیاد نیکوکاران راه آسمان در سال جاری توانسته اقدامات خوبی را در زمینه ارتقای سلامت جامعه صورت دهد اقداماتی که با حضور چشمگیر خیران توانسته علاوه بر بهبود سطح سلامت بیماران مبتلابه سرطان در برابر هزینههای درمان و اثرات بیماری حمایت مالی کند.
این بنیاد غیردولتی همچنین در بهبود ارائه خدمات و توسعه روحیه مطالبهگری سلامت در جامعه نقشآفرینی داشته است و امروز توانسته دلهای زیادی را در سطح استان سمنان به خود نزدیک سازد. یکی از اقداماتی که این نهاد غیر دولتی انجام میدهد، ارائه مشاورههای درمانی و روانی است همچنین فعالیتهای این سازمان مردم نهاد در زمینه مبارزه با بیماریهایی چون سرطان ستودنی است.
درباره اساس کار این بنیاد با ابوالحسن قزوینی عضو هیئتمدیره بنیاد نیکوکاران راه آسمان به گفتگو نشستیم:
*درباره بنیاد نیکوکاران راه آسمان و فعالیتهای آن توضیح دهید
فعالیت بنیاد نیکوکاران راه آسمان از اردیبهشتماه سال گذشته در شاهرود آغاز شد و بهصورت محدود افرادی که مؤسس آن بودند فعالیت را تا مهر ۹۸ ادامه دادند.
*بین فاصله زمانی اردیبهشت تا مهرماه چرا فعالیت محدود بوده است؟
نبود فضا و مکان مناسب، همیاری کمتر مردم، فعالیت محدود و البته در همان یک سال بالغبر ۴۰ میلیون تومان کمک مالی انجامشده است.
*اهداف کلان بنیاد نیکوکاران راه آسمان چیست؟
افزایش سطح سلامت بهمنظور کاهش عوامل ایجاد سرطان و افزایش طول عمر توأم با سلامتی بیماران مبتلابه سرطان، حمایت مالی بیماران مبتلابه سرطان در برابر هزینههای درمان و اثرات بیماری و افزایش نقشآفرینی در ارائه خدمات و توسعه روحیه مطالبه گری سلامت در جامعه، توسعه نظام نوآوری در ارائه خدمات بنیاد با رویکرد فعالیتهای علمی و تحقیقاتی در حوزه سرطان بهبود مستمر فرآیندها، کیفیت ارائه خدمات و رضایت گیرندگان خدمات و اعضا است.
در سال جاری فعالیت بنیاد نیکوکاران راه آسمان چگونه ادامه پیدا کرد؟
از مهرماه سالجاری و با اهدا دفتر توسط یک خیر شاهرودی، فعالیت بهصورت جدی آغاز و استقبال مردم هم جدیتر شد به این شکل که این بنیاد تا اول مهرماه سال جاری ۲۲ نفر را برای دریافت کمک ثبتنام کرده بود اما اکنون مراجعهکننده و بیماران به ۵۵ نفر رسیده است البته به همان نسبت کارها با دقت و برنامهریزی مطلوبتری دنبال میشود.
اگر تا قبل مراجعها، برگ خرید را ارائه میدادند و هزینهها پرداخت میشد اما اکنون پرداخت به اشخاص نداریم و با تفاهمنامههایی که با مراکز ارائهدهنده خدمات به بیماران مبتلابه سرطان نظیر بیمارستانها انجامشده، مستقیماً بهحساب مراکز ارائهدهنده خدمات هزینهها واریز میشود
سرطان بیماری است که هر فردی مبتلا میشود اثرات خود را بر روی خانواده دارد. بر روی روحیه اثر میگذارد و مشکلات بعدی را در پی دارد و لذا هدف بنیاد این است که دردها را تا حدودی کاهش دهد و کاهش آلام و دردها از طریق کمکهای مادی و آموزشهایی که توسط گروه مشاوران ارائه میشوند، خواهد بود.
*بهغیراز کمکهای مالی کمکهای آموزشی هم ارائه میشود؟
بله. قریب به ۴۰ نفر مشاور اعلام آمادگی کردند که بهصورت رایگان با این بنیاد همکاری داشته باشند که این ۴۰ نفر توسط پزشکان و روانپزشکان آموزشهای تخصصی در مورد نحوه برخورد با بیماری به افراد بیمار و خانوادههای آنان میگذرانند و تاکنون مشاوران از برگزاری این دورهها بسیار راضی بوده و برای برگزاری هر دوره استقبال مناسبی صورت گرفته و تداوم هم خواهد داشت.
اگر کسی تحت پوشش نباشد نیز خدمات دریافت میکند؟
بله؛ علاوه بر خدمات مشاورهای، پزشکان ما دو روز هفته در دفتر بنیاد برای رسیدگی به امور افراد مبتلابه سرطان مستقر هستند یا ترس از ابتلاء دارند و توضیحات مشاورهای را پزشکان پیرامون چگونگی و تشخیص را دریافت میکنند و این امر جدا از دورههای آموزشی است که توسط پزشکان در کارگاههای مختلف سطح شهرستان برگزارشده، که در آن پزشکان توضیح میدهند چه کنیم که به بیماری سرطان مبتلا نشویم؟ سبک زندگی چگونه باشد؟ تغذیه ما چه باشد؟ و...
*آماری از ابتلای سرطان وجود دارد؟
بله؛ با دانشگاه علوم پزشکی شاهرود تعاملات بسیار مناسبی صورت گرفته است و پزشکانی که در این حیطه کار میکنند اعلام کردند که هرسال ۳۵۰ مورد جدید در زمینه ابتلاء به سرطان در شهرستان تشخیص داده میشود و این آمار با بقیه کشور همخوانی دارد و ممکن است خیلی موارد بهراحتی قابلدرمان باشند و با شیمیدرمانی و پرتودرمانی بهبود پیدا کند.
*آیا شیمیدرمانی و پرتودرمانی در سطح شهرستان با توجه به امکانات موجود امکانپذیر است؟
در شاهرود شیمیدرمانی انجام میشود و فرآیند شیمیدرمانی و دریافت داروها در خود شهر رایگان انجام میشود درصورتیکه در شهرهای دیگر اینگونه نیست. اگر خدمات شیمیدرمانی را دریافت کنند باید هزینه داروها را بپردازند لذا مراجعات افراد مبتلا به شیمیدرمانی به بنیاد کمتر میشود مگر آنکه دارو نباشد.
*بیماران شما معمولاً چه کسانی هستند؟ آیا نیاز به شیمیدرمانی ندارند؟
تقریباً همه بیماران در مراحلی نیاز به شیمیدرمانی دارند، برخی شیمیدرمانیها توسط داروهای خوراکی انجام میشود و داروهایی که توسط متخصصان آنکولوژی برای آنها تجویز میکنند، تجویزشده است. برخی شیمیدرمانی و برخی پرتودرمانی میشوند که متأسفانه پرتودرمانی در استان نداریم و بایستی به تهران، مشهد یا مهرانه زنجان هدایت شوند و با قراردادهایی که در مراکز ارائه خدمات امضا کردیم، هزینهها پرداخت میشود و بیمار داروها را تهیه و ما هزینهها را پرداخت میکنیم.
*رتبهبندی بیماران در دریافت خدمات چگونه است؟
چون در شاهرود، شیمیدرمانی انجام میشود و برخی بیماران برای ادامه به شهرهای مشهد و تهران مهاجرت میکنند بر اساس میزان درآمد فرزندان تحت تکلف بیماریها موجود در خانوادهها به دلیل هزینهها که صرف آن بیماری میشود بر اساس امتیازهایی داده میشود، بین ۲۰ تا ۱۰۰ درصد پرداخت هزینهها انجام میشود.
لذا سعی بر این است که کمک نقدی نداشته باشیم، زیرا باید احترام و شأن افراد حفظ شود و هم اینکه پول که امانتی از مردم است دقیق در جای خود و صرف هزینههای سرطان شود. نامهای به بیمار داده میشود و از داروخانه دارو دریافت میکنند و در مورد برخی آزمایشها هم همینطور است. با آزمایشگاهها قراردادی امضاشده و با نامه دریافتی داروها ارائه و هزینهها پرداخت میشود.
*آماری از تعداد قراردادها با مراکز ارائهدهنده خدمات دارید؟
در زمینههای مختلف داروخانه، سونوگرافی، بیمارستان امام حسین (ع)، کلینیکهای تخصصی و… انعقاد قرارداد صورت گرفته که شش مورد است. برخی بیماران زمان دریافت دارو هم شمارهحساب داروخانه را میگیرند و مستقیماً هزینه به آن داروخانه نظیر داروخانه ۱۳ آبان تهران پرداخت میشود.
*میزان هزینه از مهرماه تاکنون چه میزان بوده است؟
تقریباً بین ۳۸ تا ۴۰ میلیون تومان.
*مشارکت و حمایت از بنیادی را که تکیهگاه آن مردم است چطور ارزیابی میکنید؟
ظرف سه ماه اخیر تا دیماه ۳۸ میلیون پرداختی صورت گرفته و میطلبد که بسیار بهتر از این باشد که مردم هم ببینند و لذا تاکنون بیماری نیامده که بگوییم توان مالی کم است و ما میگوئیم در زمینه هزینهها نگران نباشید.
*بنیاد نیکوکاران راه آسمان چند نفر خیر دارد و گویا از این خیران بهعنوان همیار یاد میشود
۱۶۰ همیار که ماهانه مبالغی را واریز و مبالغ مختلف را در ماه پرداخت میکنند که مبلغ یک تا ۱۰ میلیون را شامل میشود، همچنین برای جذب بیشتر مردم ۴۴۰ قلک توزیع و ۱۰ میلیون از این طریق جمعآوری شده است.
در شهر ما هنوز این فرهنگ جا نیفتاده است و بهجای هزینههای هنگفت نظیر تهیه بنر و گل و… این هزینهها را صرف امور خیریه میکنند و امیدواریم در استان ما نیز این فرهنگ نهادینه شود که برخی هزینههای متنوع اطعام در مراسم گوناگون و یا تهیه بنر که به محیط زیست آسیب میرساند صرف امور خیریه به خصوص سلامت شود.