تشریح اقدامات سازمان انتقال خون در مقابله با تحریم ها

به نقل از سایت اخبار  درمان و تعذیه :    
 

به گزارش خبرگزاری مهر، علی اکبر پورفتح اله، در خصوص آثار تحریم ها در حوزه انتقال خون کشور، اظهار داشت: تلاش ها در راستای مدیریت تحریم ها بوده و بخشی از محصولات را بومی سازی نمودیم که از آن جمله می توان به ساخت کیسه های خون در داخل کشور اشاره کرد.

وی با بیان اینکه بسیاری از تجهیزات انتقال خون در داخل کشور تامین شده است، افزود: به طور کلی به شیوه ای عمل کردیم تا اثرات تحریم را در زمینه خون و فرآورده های خونی به حداقل رسانده و با به روز نمودن روش های آزمایشگاهی در ازای خدمت ارائه شده ، خرید خدمت انجام می شود.

مدیر عامل سازمان انتقال خون ادامه داد: ذخیره پایداری در کشور ایجاده کرده و برای یک سال ملزومات انتقال خون را ذخیره و نگهداری کردیم تا آسیب ناشی از تحریم ها به حداقل ممکن برسد و تمام آمادگی های لازم را در این زمینه داریم.

پورفتح اله با اشاره به اینکه تحریم دارو و تجهیزات پزشکی از جمله مواردی است که همه دنیا روی آن حساسیت داشته و جزء حقوق اولیه بشر محسوب می شود، اظهار کرد: ادبیات کشورهای مقابل ما این است که ایران مشمول تحریم دارویی نیست، اما با مکانیزم هایی عملا این کار را انجام می دهند.

مدیرعامل سازمان انتقال خون در خصوص هموویژولانس (نظام مراقبت از خون) و پایش مراکز درمانی در حیطه مصرف خون و فرآوده های آن اظهار کرد : نظام مراقبت از خون با ثبت رخداد وقایع ، واکنش ها و عوارضی که ممکن است خون و فرآورده های آن هنگام مصرف ایجاد کند ، از این رخدادها به عنوان ابزار کنترل کیفی استفاده کرده تا خون و فرآورده های آن با حداقل عارضه در اختیار مراکز درمانی قرار گیرد.

وی با اشاره به اینکه هموویژولانس تب بعد از انتقال خون را رصد می کند، اضافه کرد: ما نیز پایش می کنیم کدام مرکز و فرآورده رخداد تبش بیشتر است تا مداخله کرده و رخداد را اصلاح کنیم.

به گفته پورفتح اله، هموویژولانس ابزاری برای کنترل محصولات است که واکنش های آلرژیک، عوارض انتقال خون ،واکنش های حاد ریوی و شوکی که بعد از انتقال خون رخ می دهد توسط آن کنترل شده و این ادبیات امروزه گسترش پیدا کرده و در دنیا تحت ادبیات بایو ویژولانس مطرح می شود یعنی هر فرآورده بیولوژیکی که مصرف می شود به دلیل بروز بیماری های نوظهور باید بطور دائم آن را پیگیری کرد.

وی با اشاره به اینکه سازمان بهداشت جهانی از سال ۲۰۱۰ کشورهای دنیا را موظف به رعایت مدیریت خون بیمار کرده است، گفت: باید خون خود بیمار مدیریت شده تا نیاز به استفاده از خون دیگران به حداقل ممکن برسد زیرا خونی که تزریق می شود عوارض داشته و به رغم تمام استانداردهایی که رعایت می شود موجب تعدیل ایمنی بدن می شود.

مدیر عامل سازمان انتقال خون با اشاره به اینکه انتقال خون یک نوع پیوند است که واکنش های متفاوتی را به همراه دارد، خاطرنشان کرد: باید مصرف خون را منطقی کرده و برای تحقق این مهم نیازمند مدیریت خون هستیم که روش های مختلفی دارد مانند مدیریت کم خونی بیماران مراجعه کننده به مراکز درمانی.

وی ادامه داد: مطالعات نشان داده اگر بیمار با کم خونی وارد اتاق عمل نشده و یا قبل از انجام مداخلات درمانی، کم خونی درمان شود، مصرف خون کاهش قابل توجهی خواهد داشت که در کنار آن باید به بحث  مدیریت خونریزی نیز توجه کرد و امروزه دستگاه هایی وجود دارد که وضعیت بیمار را سنجش کرده و نیاز به خون و فرآورده های آن را مشخص می کند بنابر این  اگر خونریزی را در مراکز درمانی مدیریت کنیم، مصرف خون به شدت کاهش می یابد.

پورفتح اله در خصوص مشکلاتی که در زمینه خون و فرآورده های خونی وجود دارد، خاطرنشان کرد: مشکلی که در کشور ما و همه دنیا وجود دارد این است که انتقال خون در یک بستر آزاد و بدون مطالعات مبتنی بر شواهد در دنیا صورت گرفته و ادبیات مصرف نابجای خون و فرآورده های آن در همه جای دنیا از جمله اتحادیه اروپا و آمریکا وجود دارد.

وی یادآور شد: تلاش ها به سمت فرهنگ سازی و مدیریت مصرف و انتقال خون است که ایران هم از این مسئله مستثنی نیست و هفته سوم آبان در دنیا به عنوان هفته مدیریت خون بیمار اعلام شده که باید فرهنگسازی های لازم در جهت تغییر نگرش جامعه پزشکی و بیماران انجام شود.

128
0 0