به نقل از سایت اخبار درمان و تعذیه :
رئیس انجمن پزشکان عمومی ایران با طرح این سؤال که ما میبایست بدانیم در حال حاضر جایگاه جامعه پزشکی در بین مردم چگونه است؟ گفت: متأسفانه تربیت پزشکان بر اساس سیاستها و قوانینی که مشخص شده است، صورت نمیگیرد.
به گزارش خبرنگار مهر، عباس کامیابی روز پنجشنبه در دومین نشست فصلی انجمن پزشکان عمومی ایران که با موضوع ارتباط جامعه و پزشکان برگزار شد، اظهار داشت: جایگاه جامعه پزشکی نه تنها مخدوش شده بلکه در بحث اقتصاد درمان نیز دچار مشکل هستیم.
وی با انتقاد از نوع آموزش دانشجویان پزشکی افزود: متأسفانه تربیت پزشکان آنگونه که در سیاستها و قوانین مشخص شده است، صورت نمیگیرد.
رئیس انجمن پزشکان عمومی ایران با بیان اینکه در گذشته پزشکان ما جامعهنگر و جامعهمحور بودهاند، تصریح کرد: پزشکان در قدیم تعدیلکنندهی سیاستهای حکمرانان بودند اما با توجه به تغییرات جامعه، باید این پرسش را داشت که آیا این جایگاه هنوز برای جامعه پزشکی وجود دارد یا خیر؟
کامیابی با اشاره به مثلث پزشک و جامعه که در رأس آن، نظام سلامت قرار دارد، ادامه داد: پزشکان میبایست درد مردم را بشناسند زیرا مردم نیز پزشکان را به عنوان معتمد خودشان میشناسند.
وی با طرح این سؤال که آیا جامعه پزشکی در حمایت از مردم درست عمل کرده است یا خیر؟ گفت: ما منشور حقوق بیمار را داریم اما از منشور حقوق پزشک خبری نیست ولی بایستی بدانیم که ما نیاز به منشور حقوق پزشک داریم یا خیر.
رئیس انجمن پزشکان عمومی به موضوع کدهای اخلاقی اشاره کرد و افزود: متأسفانه ما هنوز کدهای اخلاقی مصوب برای پزشکان نداریم و لازم است بررسی شود که آیا سنجههایی که در این ارتباط میبایست تعریف شود، مورد نیاز است یا خیر؟
کامیابی همچنین به بزرگنمایی خطاهای پزشکی، اشاره و تصریح کرد: متأسفانه نظارت بر تحصیل دانشجویان پزشکی به گونهای نیست که فرد به عنوان یک پزشک استاندارد، فارغالتحصیل شود.
وی بر ضرورت نیاز پزشک به جامعهشناسی تأکید کرد و گفت: همانگونه که در اقتصاد درمان دچار مشکل شدهایم و باید از اقتصاددانان در این حوزه کمک بگیریم، میبایست از جامعهشناسان نیز در بحث روابط اجتماعی پزشکان نیز بهرهمند شویم.